The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

0-01-16-chic-house-studio-catskills-0.jpg

The chic-house-studio in middle of preserve facing the best views of wildcat mountain and the valley. The [chic-house-studio] is located in the middle of the preserve at an elevation of 2,550 feet. Oak, birch and maple trees flank a small driveway that ends in a sloped clearing.

Impact on the site is minimal as the building rises on the existing clearing. The building is a narrow and long volume (24 x 58 feet footprint) accommodating the site’s slope and location.

The first section of the volume is 24 feet long and the roof pitches towards one side, the second volume is 34 feet long with the roof pitching towards the opposite side. This chic-house-studio in middle of preserve facing the best views of wildcat mountain and the valley.

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley

 

The Chic-House-Studio in Middle of Preserve Facing the Best Views of Wildcat Mountain and the Valley, Maximize Comfort and Minimize Energy Consumption

The chic-house-studio in middle of preserve facing the best views of Wildcat Mountain and the valley, maximize comfort and minimize energy consumption. To deal with the 10% North-South slope and the 20% East-West slope of the site, we built a concrete slab and a U-shaped retaining wall.

That opens up towards the opposite side of the driveway, facing the best views of Wildcat Mountain and the valley. To address drastic temperature swings, strong North-South winds, maximize interior comfort and minimize energy consumption.

We placed the openings on the East and West facades achieving cross ventilation, optimal exposure to sun radiation and protection from dominant winds.

The insulation is outside the building envelope creating a continuous insulated volume, eliminating thermal bridges and allowing us to leave the structure exposed on the interior.

The façade is a cedar rain screen treated with “Shou Sugi Ban”, a Japanese wood-charring technique that protects cedar from water, fire and insects and doesn’t require maintenance.

The wood acquires an iridescent texture reflecting the light and colors through all seasons. Furthermore, the weathering of the façade tunes in with the surrounding landscape, constantly attuned with the woods.

The Chic-house-studio Varies with the Changes in Light, Leafiness and Forest’s Colors

The chic-house-studio varies with the changes in light, leafiness and forest’s colors, entering through the front door, the interior mimics the approach to the site: a narrow and long space with indirect light coming from the staircase (driveway).

And comprising four bedrooms and three bathrooms in two stories; then it opens to a double height space (the clearing) containing living, dining, open kitchen and a studio.

Throughout the building we alternate spans of 4’ to locate doors and windows, and 8’ to frame the views. Three openings and two pitched roofs: The first large opening gives the master bedroom a bird’s eye view of the mountains. The other two large openings flank the double height space showing the mountains on the West and the treetops on the East.

The experience of this space changes through the day and the four seasons, receiving natural light from different sides from sunrise to sunset and witnessing the radical change of the surrounding landscape. The material experience of the chic-house-studio varies with the changes in light, leafiness and forest’s colors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KanikaChic’s tt-ArtStudio

KanikaChic‘s tt-ArtStudio with 2 locations in Milano&Antwerp, Kanika’s tt-ArtStudioMilano&Antwerp Chic-house is the world’s top marketplace that you simply can’t ignore!
The place is an extraordinary digital publishing station that seeks and compiles articles from the world’s top art markets to offer the most up-to-date fashion and luxury lifestyle.

Compiling articles at Kanika’s tt-ArtStudioMilano&Antwerp Chic-house

Om onvervangbaar te zijn, moet je altijd anders zijn.
Er zijn fascinerende beelden hier, en de fascinerende dag van samen! … xo??Kanika???
───────────────────────────────────────────────────────
Per essere insostituibili bisogna sempre essere diverso.
Ci sono immagini affascinanti qui, e l’affascinante giornata di insieme! …xo??Kanika???

分享在 facebook
Facebook
分享在 twitter
Twitter
分享在 linkedin
LinkedIn
分享在 tumblr
Tumblr
  • Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house

    The world’s most shocking trend, excellent top-quality commodity analyses refreshing and stunning public viewpoints.

  • 近期文章

  • Calendar

    2021 年 4 月
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • Flickr