‘Goren’: een etherische kroonluchter van tarwe in het oude Jeruzalem

02-5_goren_is_a_wheat_installation_jerusalem_design_week_2018_yatzer

(TRANSLATE HERE: If you do not understand this language, please click“https://translate.google.com/” to translate the homepage into or the language you wish.)

Als het gaat om artistieke installaties en hun samenstellende materialen, dachten we dat we het allemaal hadden gezien: stoffen, spiegels, boeken, digitale schermen en zelfs plastic afval van de Stille Oceaan, noem maar op, het is klaar. Maar we staan ​​gecorrigeerd: zie een installatie gemaakt van tarwe, en niet zomaar een tarwe, maar een selectie van bijna uitgestorven variëteiten. Ontworpen door de in New York gevestigde Israëlische architect Nati Tunkelrot en Israëlische ontwerper Guy Mishaly uit Israël, en gepresenteerd tijdens de designweek van Jeruzalem in juni 2018, is ‘Goren’ ook een betoverende eerbetoon aan het belangrijkste landbouwgewas in de westerse wereld als een waarschuwing voor de gevaren die de commerciële landbouw met zich meebrengt voor zijn diversiteit en uniekheid.

De installatie, gecreëerd in samenwerking met onderzoekers en boeren van het Weizmann Instituut en het Volcani Centrum in Israël, is gebaseerd op de 12.000 jaar oude geschiedenis van tarwe in het Midden-Oosten en de duizenden genetische variaties die zijn geëvolueerd, waarvan er vele zijn aangedreven op de rand van uitsterven tijdens de laatste 100 jaar als gevolg van het overwicht van een paar hoogrenderende stammen. Door een aantal van deze bedreigde rassen te gebruiken, verwijst Goren naar de moleculaire bouwstenen waaruit hun unieke genoom bestaat dat de mensheid dreigt te verliezen, en om visueel de onverwachte variatie in grootte, vorm en kleur daartussen te demonstreren.

Geïnstalleerd op de binnenplaats van het historische Hansen-gebouw in het oude Jeruzalem tijdens de designweek van de stad, verenigden de opgeschorte tarwekorters zich tot een zwermachtige wazige compositie waar bezoekers onder en rond konden lopen. Het delen van een soortgelijk kleurenpalet met de omringende stenen muren en bestrating, viel niettemin op in zijn chaotische gewichtloosheid tegen de zwaarte en rechtlijnige volgorde van de stenen constructie. Drijvend als een etherische kroonluchter die zachtjes de bogen van het gebouw weergalmt, toonde Goren het verleden in al zijn ingewikkelde rijkdom als een viscerale herinnering aan de diversiteit en uniciteit die we in gevaar kunnen brengen bij het wissen van onze zoektocht naar agrarische efficiëntie.

Tijdens de hele week hadden bezoekers de kans om de installatie te ervaren van zonsopgang tot zonsondergang en tot diep in de nacht, aangezien deze geleidelijk verschoof in schijnbare dichtheid, kleur en textuur bij daglicht, zonlicht en kunstmatige verlichting. Omdat het werd opgevat als een seizoensgebonden installatie, hopelijk krijgen we nog een kans om Goren snel te ervaren met plannen voor een aankomende show in het voorjaar van 2019 die al aan de gang is.

Om onvervangbaar te zijn, moet je altijd anders zijn. Er zijn fascinerende beelden hier, en de fascinerende dag van samen! … xo🌸🌸Kanika

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr

At Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house, you’ll find the most whimsical lifestyle inspired by creative people, exciting things, superb designs, super interesting thoughts, and astonishing top-quality commodities.

Allow me to share the art, handicrafts, designs and other digital products of amazing visual communication on my award-winning blog. It aims to showcase and promote some of the outstanding artists and designers to the talented and creative people all over the world.

I’m too happy to allow Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house to appear on major digital publications in another identity, including National Geographic, Fast Company, Cool Materials, Gizmodo, Martha Stewart, Architectural Digest, and Apartment Therapy.

Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house is located in a small corner of the public network community. Here, you’ll find that I’m working on a vast network domain, compiling articles that I want to share with you, planting them into your mind, and carefully packaging and shipping the world’s most famous and top-quality project analyses. I would try my very best to refresh your soul with new things continuously.