Design an Open-Plan, Low-Energy Wooden House to Improve the Closeness of The Family

02-24-15-Zilvar-0

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family, the house Zilvar, is located on the outskirts of a small village in Eastern Bohemia, surrounded by fields and forests.

The client’s wish was to design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of all three members of the family and provide direct impact by the surrounding nature.

Wooden house a microclimate of frequent rain, strong western winds and eastern sun was taken into account, together with the need for calm and peace, away from the busy, modern world, to make for ideal year-long living.

The inspiration for Zilvar’s shape came from the client’s 4 year-old son, who wanted the building to represent an anthropod, sloping towards the enormous oak tree.

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an Open-Plan, Low-Energy Wooden House to Improve the Closeness of The Family, All Sections of The House

Design an open-plan the southern sloped-roof, leaning away from the crown of this oak, makes you feel you are in the tree itself, to improve the closeness of the family whereas the northern sloped-roof, turned in the opposite direction, provides a wonderful view over the distant countryside.

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family, all sections of the house. The open-plan house consists of a lounge, kitchen and dining area downstairs, which open out to the bedroom galleries at opposite ends of the house upstairs, by industrial-shaped staircases either end, providing communication between all sections of the house.

Moreover, an optical illusion of an even larger space is created by the very large glass panes and sliding doors, which link the living area inside to the eastern terrace outside and also by using the same flooring throughout.

An outdoor space, protected from the rain, surrounds the northern entrance and is graduated on the east side, providing a dry, outdoor area all year round.

Zilvar is designed as a low-energy house; the outer structure is a diffusion-open wall assembly. The larch timber-framed structure (2 by 4) is designed using KVH construction timber profiles.

The facade, roof and interior are all made of larch boards; however, the outside wood cladding uses a “burn and stain” technique, for longer–lasting life.

The main living space has large-format glazing to take advantage of solar gain in winter, whereas in summer, the large wooden sliding shutters provide protection against the sun radiation.

Each part, both inside and out, together with the sunlight, dramatically changes the shape of the house and makes you feel like an explorer in a canyon. It is a very refreshing and peaceful haven for its residents and their visitors design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family.

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

Design an open-plan, low-energy wooden house to improve the closeness of the family

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KanikaChic

KanikaChic the tt-Artstudio with 2 locations in Milano&Antwerp, Kanika’s tt-ArtStudioMilano&Antwerp Chic-house is the world’s top marketplace that you simply can’t ignore!
The place is an extraordinary digital publishing station that seeks and compiles articles from the world’s top art markets to offer the most up-to-date fashion and luxury lifestyle.

Compiling articles at Kanika’s tt-ArtStudioMilano&Antwerp Chic-house

Om onvervangbaar te zijn, moet je altijd anders zijn.
Er zijn fascinerende beelden hier, en de fascinerende dag van samen! … xo🌸💎Kanika💚💙💚
────────────────────────────────────────────────────────
Per essere insostituibili bisogna sempre essere diverso.
Ci sono immagini affascinanti qui, e l’affascinante giornata di insieme! …xo💎🌸Kanika💙💚💙

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr

At Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house, you’ll find the most whimsical lifestyle inspired by creative people, exciting things, superb designs, super interesting thoughts, and astonishing top-quality commodities.

Allow me to share the art, handicrafts, designs and other digital products of amazing visual communication on my award-winning blog. It aims to showcase and promote some of the outstanding artists and designers to the talented and creative people all over the world.

I’m too happy to allow Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house to appear on major digital publications in another identity, including National Geographic, Fast Company, Cool Materials, Gizmodo, Martha Stewart, Architectural Digest, and Apartment Therapy.

Kanika’s tt-ArtStudio Chic-house is located in a small corner of the public network community. Here, you’ll find that I’m working on a vast network domain, compiling articles that I want to share with you, planting them into your mind, and carefully packaging and shipping the world’s most famous and top-quality project analyses. I would try my very best to refresh your soul with new things continuously.